Elio de Bolle is OUTTV persoon van het jaar!
Elio de Bolle is de grote winnaar geworden van de OUTTV persoon van het jaar verkiezing. OUTTV-kijkers hebben de afgelopen weken massaal gestemd op De Bolle, die zijn overwinning dankt aan zijn open brief aan Vlaamse leerkrachten om hen duidelijk te maken dat preventie van homohaat reeds in de schoolbanken begint.
Ieder jaar organiseert lifestyle televisiezender OUTTV een verkiezing in Nederland en Vlaanderen voor dé persoon die zich het afgelopen jaar op een positieve of opvallende manier gemanifesteerd heeft.

De tweede plaats is voor Sven Pichal voor zijn documentaire over homogeweld. Onder de Vlaamse genomineerden bevonden zich verder voetballer Carl Hoefkens , die meewerkte aan een sexy fotoshoot voor gaymagazine Inch en Minister van Justitie Annemie Turtelboom. De Nederlandse OUTTV-kijkers kozen unaniem voor turner Epke Zonderland die tijdens de Olympische Spelen in London een gouden medaille wist te behalen.

Nieuw dit jaar is een internationale ronde waarin OUTTV op zoek is gegaan naar een internationaal persoon die in het nieuws is geweest. De grote winnares in deze categorie is de Zuid-Afrikaanse gayrechtenactiviste Shile, die eerder te zien was in de documentaire Strijders voor de liefde van programmamaker Sipke Jan Bousema. Shiles nominatie was postuum omdat zij eind 2012 is vermoord vanwege haar geaardheid. Overige genomineerden waren onder meer de Zweedse songfestival winnares Loreen en Canadees Shane Bitney Crone.

http://www.out.tv.


outtv