Nieuwe vluchten van en naar KroatiŽ met Ryanair vanaf BelgiŽ en Nederland
In Kroatie zijn de voorbereidingen voor het toeristische seizoen in volle gang, waarmee KroatiŽ niets aan het toeval over laat om de naleving van de gezondheids- en veiligheidsprotocollen te garanderen.
Ryanair vliegt vanaf zomer 2021 van Brussel Charleroi naar de Kroatische hoofdstad Zagreb en vanaf Eindhoven en Maastricht naar de toeristische bestemming Zadar.

Naast de vluchten naar Zadar en Pula, vliegt vanaf begin juni 2021 de lowcost carrier Ryanair 2x per week, op woensdag en zondag, vanaf Brussel Charleroi naar de hoofdstad van KroatiŽ, Zagreb. Vanaf september komt daar nog een vlucht bij op de vrijdag.

Van begin juli 2021 tot en met oktober 2021 vliegt de Ierse prijsvechter tussen Maastricht en Zadar op maandag en vrijdag, en vanaf Eindhoven naar Zadar op donderdag en zondag.

Versoepelingen inreisvoorwaarden

Vanaf 1 april heeft de Kroatische overheid het eenvoudiger gemaakt voor toeristen om het land te bezoeken. Gevaccineerde toeristen, toeristen die hersteld zijn van een COVID-19-infectie of die een negatieve PCR-test of antigeentest tonen, kunnen naar KroatiŽ reizen.

Om KroatiŽ binnen te komen, moeten buitenlandse toeristen afkomstig uit de Europese Unie vanaf 1 april 2021 een negatieve PCR-test of snelle antigeentest overleggen, die minder dan 48 uur oud is. Mensen die in de afgelopen zes maanden besmet zijn geraakt met en hersteld zijn van COVID-19, evenals degenen die zijn gevaccineerd, zijn vrijgesteld van de verplichting om een negatieve PCR-test te overleggen en kunnen KroatiŽ binnenkomen. Toeristen die aankomen met de resultaten van een antigeentest en langer dan 10 dagen in KroatiŽ verblijven, moeten echter binnen 10 dagen na aankomst opnieuw testen. Kinderen jonger dan 7 jaar die vergezeld worden door hun ouders of wettelijke vertegenwoordiger die voldoen aan de voorwaarden voor toegang tot KroatiŽ, zijn vrijgesteld van de testplicht.

Reis veilig met het nationale veiligheidslabel Safe Stay in Croatia

Bij aankomst kunnen toeristen genieten van een rustig verblijf dankzij de invoering van het Safe Stay in Croatia-label, dat strikte naleving van alle gezondheidsmaatregelen die door de overheid worden aanbevolen, garandeert.

Naast de aangekondigde en vereenvoudigde toelatingseisen, overweegt het ministerie van Toerisme en Sport, in samenwerking met regionale toeristenbureaus en het Kroatische Instituut voor Volksgezondheid, een procedure waarmee toeristen snel antigeentesten en PCR-tests kunnen uitvoeren in toeristische bestemmingen. Op de website die gewijd is aan het label Veilig verblijf in KroatiŽ kunnen professionals in de sector alle informatie vinden over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Op de website kunnen reizigers up-to-date informatie vinden over de huidige toegangsprocedures.

http://https://www.croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a


kroatiŽ