Mysteries en geheimen van Tsjechische kastelen
Wraak, moord door jaloerse minnaars, geestverschijningen en duistere voetafdrukken. In Tsjechie zijn bij tientallen kastelen en burchten grote mysteries verborgen. Van onverklaarbare verschijningen tot wrede moorden. We verzekeren je dat deze plekken allesbehalve saai zijn.
Geesten en mysterieuze voetafdrukken in Moravie

Op een uur rijden ten zuiden van de stad Olomouc ligt kasteel Buchlov. Het is een van de oudste kastelen in MoraviŽ die de oostgrens van TsjechiŽ moest verdedigen. Het kasteel, dat begon als gotisch fort, werd door de jaren heen veranderd tot comfortabel herenhuis. In juli 1582 werd de kasteelheer Jindich Prakickż van ZŠstizl dood gevonden in de buurt van het kasteel. Hij was vermoord met zijn eigen zwaard. Er was een hele menigte verdachten, waaronder zijn vrouw met wie hij een slechte relatie had. Er wordt gezegd dat zij tot op best male and female fake santos de cartier for us de dag van vandaag als zwarte dame in de engste kamer van het kasteel verschijnt: De kamer der doden. In het verleden werden hier lichamen opgeslagen voordat ze werden begraven. Als je een bezoek aan Buchlov brengt zul je deze plek zeker niet missen. Tegenwoordig is hier een echte Egyptische mummie te zien. Het moordwapen maakt ook deel uit van de kasteelexpositie van Buchlov.

Zwarte, vettige voetafdrukken die niet weggaan. Een mysterie in chateau Milotice in Zuid-MoraviŽ. Dit schitterend barokke complex is volgens legendes verbonden met een romantisch drama. De graaf was zo jaloers op de pastoor die samen met zijn vrouw aan het bidden was dat hij hem neerschoot. Sindsdien spookt de door verdriet gekwelde gravin door het chateau en laat donkere voetafdrukken achter. Tijdens een rondleiding kun je de kamers bezoeken waar de gravin haar nachten doorbrengt.

Ook in het kasteel van Lednice, dat zevenhonderd jaar door de familie Liechtenstein werd beheerd, dwaalt een geest. Een ruiter verdronk in een van de moerassen rond het landhuis en sindsdien zijn er nog steeds mensen die beweren de ruiter te zien terugkeren naar het kasteel en het geluid van het paard te horen. Het kasteel is tegenwoordig een van de meest bezochte attracties in MoraviŽ en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verraad in Cheb

Een van de grootste samenzweringen in de Tsjechische geschiedenis vond plaats in Cheb, een stad in West-Bohemen. Albrecht von Wallenstein, de bevelhebber van het leger tijdens de Dertienjarige Oorlog, werd hier in 1634 vermoord in opdracht van het Weense hof. Ze waren bang dat hij te machtig werd en de Habsburgers omver wilden werpen. Albrecht werd vermoord in het huis van Pachelbel, nu het Cheb Museum. Volgens legendes spookt Wallenstein nog steeds rond in Cheb en rijdt hij op zijn paard, gekleed in een wit overhemd met een bloedvlek op zijn borst, het kasteel binnen en verdwijnt. Een ontmoeting met het spook is niet verzekerd, maar het is nog steeds mogelijk om zijn paard te zien in het Cheb Museum. Het is een van de oudste opgezette paarden van Europa.

Gruwelijk Ceskż Krumlov

%u010Ceskż Krumlov is een sprookjesachtig stadje in Zuid-Bohemen waar menig toerist komt. Toch heeft zich in deze stad een gruwelijk verhaal afgespeeld. In de 17e eeuw woonde Don Julius Caesar d'Austria, de bastaardzoon van koning Rudolf II van Habsburg, in het kasteel. Hij leed aan schizofrenie en mishandelde zijn vrouw. Na een van zijn uitbarstingen gooide hij haar lichaam uit het raam. Ze kwam op de vuilnisbelt terecht en overleefde de val. Ze verstopte zich bij haar ouders, maar Don Julius Ceasar kwam erachter en beval dat ze terug moest komen. Haar vader liet dat niet toe en werd gevangen gezet en met de dood bedreigd. Markťta top grade online rolex yacht-master replica keerde terug en een dag later, op 18 februari 1608 vermoordde Don Julius haar en verminkte haar lichaam. De vorst, zijn vader, besloot hem tot levenslange gevangenisstraf te veroordelen maar hij overleefde het nog geen jaar. Het kasteel van Ceskż Krumlov, nu UNESCO Werelderfgoed, is open voor publiek en er zijn diverse tours die je kunt volgen langs enkele plekken uit deze duistere geschiedenisperiode.

Als deze plekken niet genoeg koude rillingen hebben bezorgd, vervolg dan de reis naar het ZvŪkov-kasteel. In dit kasteel in Zuid-Bohemen aan de rivier de Moldau mislukken fotos en zijn batterijen van cameras spontaan leeg. Degene die verantwoordelijk is voor deze gebeurtenissen lijkt RarŠek te zijn, een spottende goblin die ooit bezoekers wegjoeg en nu ervoor zorgt dat fotos mislukken. Het meest verontrustende aan kasteel Lemberk, gelegen ten westen van de stad Liberec, zijn de raadselachtige geluiden. Huilen, verplaatsing van meubels, de tonen van een orgel midden in de nacht. Zelfs dieren detecteren de aanwezigheid en vluchten van deze plek. In kasteel Zbiroh is het juist de onbekende stilte in de kelder. Het kasteel bevindt zich tussen de steden Pilsen en Praag en heeft vele belangrijke historische eigenaars gehad, zoals Karel IV. In de kelder is een labyrint van gangen en cellen, maar tijdens het nazi-tijdperk werd de toegang dichtgetimmerd. Wat er achter verstopt is, is nog altijd onbekend. De mysteries eindigen bij het kasteel van BlatnŠ in Zuid-Bohemen. Tegenwoordig populair vanwege het schitterende hertenpark. De legende hier spreekt over een Tempeliersschat, die ontdekt werd door een slimme schrijver. Hij slaagde erin het raadsel te ontcijferen van een schilderij dat in de 17e eeuw in het fort hing. De rijkdom die achter het schilderij schuilging verdween tegelijk met de schrijver.
Let op: We willen u graag erop high waterproof fake omega seamaster watches attent maken dat het reisadvies naar TsjechiŽ is aangepast en het op dit moment niet mogelijk is om naar TsjechiŽ te reizen. Houdt het reisadvies in de gaten als u naar TsjechiŽ gaat. Meer info op www.mvcr.cz


tsjechiŽ