Mister Gay Vlaanderen wordt Mr. Gay Belgium
Op donderdag 18 februari 2016 werden in de Antwerpse Design meubelzaak DIVANI tijdens een bruisende persconferentie de gouden 12 Mr. Gay Belgium-finalisten voorgesteld.
Aan de oproep om de 21-jarige Skelte Willems op te volgen als Mister Gay Belgium 2016 gaven meer dan 120 mannen een positief gevolg.

De titel wijzigt vanaf dit jaar dan wel van Vlaanderen naar België, maar de ideologie achter de wedstrijd blijft dezelfde. De Mister Gay-organisatie gaat ook deze editie alvast op zoek naar een jonge man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en bovenal een ambassadeur die gebeten is door de LHBT-thematiek.

De kandidaten zullen zich gedurende 4 maanden lang actief inzetten voor en binnen de holebigemeenschap met als afsluiter een finaleshow die zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei 2016 in hart van Antwerpen - Theater Elckerlyc.

Love Makes A Family

Onder het motto Love Makes A Family lanceerde de regerende Mister Gay 2015 Skelte Willems een diversiteitscampagnevideo waar hij aangeeft dat oprechte liefde voor een kind het aller belangrijkste is, ongeacht je geaardheid.
De afgelopen maanden bracht Willems al een bezoek aan het Vlaams en Federaal parlement waar hij aan tafel zat met o.a. Open VLD en CD&V om het ontbrekende wettelijke kader rond draagmoederschap voor holebi koppels aan te kaarten.

Met de Love Makes A Family-campagne wil hij dan ook een warme oproep doen aan alle politieke partijen om werk te maken van een toepassende wettelijke regeling en hiermee een signaal geven aan de maatschappij om holebi ouders en hun kinderen te respecteren, accepteren en waarderen.

Mr. Gay World

Willems zal later dit jaar (19-23 april) ons land vertegenwoordigen op de Mr. Gay World verkiezingen in Malta.

Voting

Vanaf 18 februari 2016 kan iedereen gratis zijn of haar stem uitbrengen op één van de 12 finalisten via de gay lifestyle tv-zender OUTtv.

http://www.out.tv

http://www.mrgaybelgium.be

We hadden een interview met Bram Bierkens over de organisatie van Mister Gay Belgium en het bezoek van Skelte aan Tokio.


mister gay belgium
 
Beluister de audiofragmenten:
 

Skelte op bezoek in Tokio

Skelte op bezoek in Tokio
 

MGB Bram deel 1

MGB Bram deel 1
 

MGB Bram deel 2

MGB Bram deel 2
 
Foto's: