Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck is Mister Gay Europe 2016
Raf Van Puymbroeck (22) uit Vosselaar is in het Noorse dorp Oppdal Mister Gay Europe 2016 geworden. De tweede plaats is voor Joni George Valdares (28) uit Engeland. voor De derde plaats is voor Danni Arndt Sigen (29) uit Denemarken.
Ik voel me fantastisch. Ik wil iedereen bedanken, verklaarde een geŽmotioneerde Raf Van Puymbroeck. Het was een fantastische ervaring. Ik wil mensen inspireren. Ik heb weel werk.

Raf heeft met zijn medekandidaten al afgesproken elkaar te helpen, door bijvoorbeeld naar elkaars gayprides te gaan. Ik wil mensen inspireren, ik wil een rolmodel zijn. Al ben ik maar 22 jaar. Raf is docent sport en bewegen bij de Thomas More-Hogeschool in Turnhout.

Raf zette met zijn deelname het thema sport en diversiteit op de agenda, want ook internationaal is er nog veel inzet nodig om de algemene acceptatie van LGBTI-atleten en topsporters te bevorderen. Binnen het diversiteitsluik wil ik verder de focus leggen op LGBT-vluchtelingen en een verbeterde en geŽvolueerde transgenderwetgeving, vertelde Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens (29) bij de aanvang van de wedstrijdweek.

Naast de hoofdprijs zijn er in Noorwegen nevenprijzen uitgereikt

Winnaar sportwedstrijd: Joni George Valdares (Engeland);
Mister Sympathiek: Paul Davies (Wales);
De meeste online stemmen: Andrzej Berg (Polen);
Social media award: Paul Davies (Wales);
Mister Fotogeniek: Sergio DŪaz Rullo Brasero (Spanje);
Beste video: Raf Van Puymbroeck (BelgiŽ);
Eerste plaats schriftelijk examen: Dimitar Dimitrov (Bulgarije);


Het was geen show met dans en muziek zoals we gewoon zijn bij misterwedstrijden. Het was een galadiner. Mister Gay Europe is geen wedstrijd om te weten wie de mooiste homoman van Europa is, maar een zoektocht naar een LGBT-ambassadeur, verklaarde directeur Stuart Hatton Jr.

http://www.mrgaybelgium.be/


mister gay europe  |  Raf Van Puymbroeck
 
Beluister de audiofragmenten:
 

mister gay europe

mister gay europe