Joren Houtevels werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2020
De 20-jarige student leraar lager onderwijs, Joren Houtevels uit het Vlaams-Brabantse Leuven werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2020, een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze jaarlijks op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT gemeenschap.
De kandidaten toonden het beste van zichzelf in een bruisend finale gala gevuld met defilés, interviews, debatten en muzikale acts van onder andere 2Fabiola, Get Ready, Dana Winner, Axel Hirsoux, LolaMcQuuen & Trinxx. Er was ook ruimte voor diepgaande gesprekken over LGBT-themas, kunst met een boodschap, en items van wat er allemaal ook in eigen land nog steeds swiss made breitling navitimer replica of high quality beter kan, om een nog tolerantere en diverse samenleving te bekomen.De jury, onder wie Roel Vanderstukken, Leah Thys, Koen Crucke, Joyce De Troch, Jo Vally, Kelly Pfaff, Andy Peelman, Kristof Goffin, Luk Wyns, Nick Laenen, Lesley-Ann Poppe, Miriam Jacques prezen Houtevels onder meer vanwege zijn spontaan voorkomen, doelgerichte LGBT campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde. Mr Gay Belgium 2020 werd normaal bekendgemaakt door Premier Alexander De Croo, maar die liet zich verontschuldigen met een warme videoboodschap, waarin hij aangaf high grade breitling transocean fake for sale dat hij Mr Gay Belgium een knap initiatief vindt en dat hij er volgend jaar zeker wil bij zijn. Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, kondigde uiteindelijk de nieuwe Mr Gay Belgium aan.

Houtevels kwam als toekomstige leerkracht tijdens zijn campagne op voor het diversifiëren van het onderwijs en kindverstoting. Zelf werd hij na zijn outing niet meteen aanvaardt door zijn ouders, waardoor hij plots thuis niet meer welkom was.

Roland Javornik (37) uit Hasselt en Glen Mandos (27) uit Pelt, belandde op een tweede en derde plaats.

Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2020 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Fotogeniek ging naar Daan Burghgrave (23). Mister Sympathie was voor Roland Javornik (37) en Mister Charity ging naar de Limburger Glen Mandos (27).

Door COVID-19 werd het aantal toeschouwers in de zaal beperkt, maar voor het eerst in 8 jaar was het gala wél live te bekijken op nationale televisie via OUTtv.

De verkiezing werd eerder door corona al tweemaal uitgesteld. Organisator Bram Bierkens vond het belangrijk om ook in deze tijdens het gala te laten plaatsvinden. Om zo een signaal te geven dat we het welzijn van de LGBT gemeenschap zeker ook nu niet mogen vergeten.

Joren Houtevels krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe en buy aaa online replica rolex yacht-master World-verkiezingen, die in betere tijden normaal zullen doorgaan in de UK & Zuid-Afrika.


mister gay belgium
 
Foto's: