De Venice Simplon-Orient-Express komt naar België
Reizen per trein is sterk in opmars. Dit komt o.a. doordat een groeiend aantal mensen zoekt naar unieke ervaringen in combinatie met een portie escapisme, maar ook het duurzame karakter van treinreizen speelt zeker een rol.
Wil je een land ontdekken per trein, dan raden we je zeker Zwitserland of Japan aan. Beide landen hebben een prima spoornetwerk dat klokvast en goed georganiseerd is. Zo kan je dus met een gerust hart even afscheid nemen van je wagen en zorgeloos genieten.


De luxe-treinen Venice Simplon-Orient-Express, Royal Scotsman, ROVOS Rail,... zijn uitermate geschikt voor wie op zoek is naar stijlvolle slow travel. Door de respectabele leeftijd van deze treinen is het technisch onmogelijk om hoge snelheden te halen waardoor de reizigers optimaal kunnen genieten van het voorbijglijdende landschap. Daarnaast wordt de reiziger teruggekatapulteerd naar de jaren 20, 30 en 40 van de vorige eeuw en de traditionele klasse en luxe uit die tijd krijg je er zomaar bij.

Maar je hoeft het zover niet te zoeken. Hou je van luxe, neem dan dit jaar nog de venice Simplon-Orient-Express

De trein

Aan boord van de legendarische Venice Simplon Orient Express maakt u een memorabele treinreis, zoals u nog nooit tevoren ervaren hebt. U laat de moderne wereld even terzijde en keert terug naar de nostalgische periode van de jaren 20 en 30 in de uiterst luxueus gedecoreerde rijtuigen, naar een tijd waar reizen elitair, gracieus en elegant was.

Slaapcoupés

Uw slaapvertrek is luxueus gedecoreerd met mooie houtpanelen, prachtig inlegwerk en koperen details. De 2-persoonscoupés zijn ±3m² groot en doen overdag dienst als privésalon met een zitbank en een tafeltje. s Avonds, tijdens het diner, zorgt uw privé steward ervoor dat uw minisalon omgetoverd wordt tot een intiem slaapvertrek met 2 boven elkaar gelegen bedden. U beschikt over een eigen wastafel voorzien van de nodige toiletartikelen, individueel regelbare verwarming en een stopcontact per coupé. Toiletten bevinden zich op het einde van ieder rijtuig. Indien u een suite verkiest, worden er 2 naast elkaar gelegen coupés met een tussendeur voor u gereserveerd (prijs op aanvraag). Er zijn 6 echte Grand Suites aan boord die de namen dragen van de belangrijkste steden die de legendarische trein aandoet, nl. Paris, Venice, Budapest, Prague, Vienna & Istanbul. Deze suites beschikken als enige aan boord over een dubbel bed, een aparte zithoek en een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet en zijn uiteraard gedecoreerd in de nostalgische stijl van de jaren 20. Reizigers die in een Grand Suite verblijven genieten bovendien van een aantal exclusieve voordelen, zoals bv.: kaviaar bij aankomst, champagne tijdens de hele reis, gratis badjassen, à la carte lunch & diner-faciliteiten,... (prijs op aanvraag).

Restaurant, Bar & Dresscode

De Venice Simplon Orient Express beschikt over 3 restauratierijtuigen: Côte dAzur, Etoile du Nord & Oriental waar verfijnde gastronomische menus met passende klassewijnen geserveerd worden, bereid door een team van Franse topchefs. Avondkleding is niet verplicht, maar voor de heren wordt verwacht te verschijnen met een das en colbert. De dames komen in een cocktailjurk of in het lang. Overdag mag het iets informeler: ongedwongen maar elegant. Uw ontbijt en de Afternoon Tea worden geserveerd in uw privé-compartiment door uw persoonlijke steward, terwijl u de prachtige Zwitserse landschappen doorkruist. In het barrijtuig bent u van harte welkom voor een cocktail of aperitiefje. Hier kunt u ook na het diner genieten van live pianomuziek en ontspannen nakeuvelen met uw medereizigers. Overigens is er nog een gezellige Champagne-bar en souvenirshop aan boord.

meer info over de treinreis kan je terugvinden op de site van imagine travel.

http://www.imaginetravel.beVenice Simplon-Orient-Express